Nieuwe bevoegdheid Masterplan in Zonhoven

Zonhoven -

De coalitie tussen Open VLD, CD&V en Voluit voor Zonhoven heeft de bevoegdheden in het schepencollege verdeeld. Twee mandaten zullen opgesplitst worden onder vier schepenen.

Opvallend bij de verdeling van de mandaten is de bevoegdheid ‘Masterplan' die eerst voor twee jaar toegewezen is aan Jef Hulsmans (CD&V) en daarna wordt overgedragen aan CD&V-collega Kristien Smets. De bevoegdheid houdt concreet in dat er in het masterplan onderzocht wordt naar mogelijkheden rond de gemeentelijke administratieve gebouwen. Er wordt ook bekeken of er een nieuw gemeentehuis moet komen, of dat het oude gemeentehuis gerenoveerd moet worden. Hulsmans en Smets krijgen naast die bevoegdheid onder meer ook nog Communicatie en Toerisme.

Johny De Raeve (Open VLD) blijft burgemeester van Zonhoven. Christine Bernaert (Open VLD) is de eerste drie jaar schepen van Cultuur, Lokale Handel en Economie. Daarna neemt Lieve Vandeput (CD&V) dit over. Bram De Raeve (Open VLD) krijgt Jeugd, Sport en Financiën. Henri Schraepen (Open VLD) neemt Senioren en Feestelijkheden voor zijn rekening. Jules Achten (Open VLD) is bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Woonbeleid en Contractbeheer. Eric Vos (Voluit voor Zonhoven) krijgt Milieu, Mobiliteit en ICT. Ria Hendrix is ten slotte OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio