Ex-werknemers Hof van Cleve beginnen eigen zaak in Latem

Ex-werknemers Hof van Cleve beginnen eigen zaak in Latem

Sam D'Huyvetter en Thomas Schmidt: ‘Ofwel blijf je lange tijd voor dezelfde baas werken, ofwel waag je je kans om je eigen zaak te beginnen.'

De Pinte/Gent -

Thomas Schmidt en Sam D'Huyvetter, twee oud-werknemers van het driesterrenrestaurant Hof van Cleve, beginnen aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Martens-Latem een eigen restaurant onder de naam Brasserie Boulevard. Ze openen midden februari.

Eerst was er Joost Arijs, oud-patissier van Peter Goossens, die in de Vlaanderenstraat in Gent in mei 2011 een eigen zaak begon. Enige weken geleden kwam het nieuws dat Michael Vrijmoed, jarenlang de rechterhand van Peter Goossens, volgend voorjaar een eigen zaak begint. En nu is er Brasserie Boulevard , met alweer twee oud-werknemers van het Hof van Cleve. Peter Goossens zendt zijn zonen uit.

Thomas Schmidt (30) werkte acht jaar in de zaal van Goossens. Kok Sam D'Huyvetter (26) werkte er anderhalf jaar , startte daarna mee 't Latemke op, was twee jaar kok in de Viteux in De Pinte en werkte twee jaar in de Foo D'O aan de Snepkaai. Ze komen allebei uit De Pinte.

‘Als kok kan je voor een baas blijven werken of waag je je kans in een eigen zaak. Die stap zetten we nu. We waren al een tijd op zoek naar een pand. Het gebouw ligt aan het kruispunt Kortrijksesteenweg/Golflaan/Moeistraat, op vijf minuten van het centrum van Latem. Het is eigendom van Jean-Marie Vandecasteele, een vriend uit de horeca.'

Aanvankelijk wilden ze het gebouw alleen maar opfrissen. ‘We hebben uiteindelijk voor een grondige renovatie gekozen en we namen interieurarchitect Heidi Willems in de arm. We vroegen om een interieur waarover wordt gesproken. In het midden komt een grote wijnkast, in een open keuken zal je de koks aan het werk zien. Er zal plaats zijn voor 70 personen.'

Sfeer

Opzet van Sam D'Huyvetter en Thomas Schmidt is een laagdrempelige zaak met een gemoedelijke sfeer. ‘Waar je terecht kunt aan de bar voor een glas wijn en een hapje of een klassieker als Vlaamse stoverij kunt eten. In onze suggesties en onze kaart zullen gerechten staan waarmee we hoger mikken. Het moet zeer divers zijn.'

‘Het gaat om een aanzienlijke investering. Als jonge mensen een krediet bekomen bij een bank voor een businessplan is niet gemakkelijk. Gelukkig kregen we steun van Bruno Gernay, een beslagen financieel adviseur uit de regio. Op die manier lukte het wel. Wij geloven erin, door ons concept en omdat we een ideale ligging hebben, langs een drukke steenweg en vlakbij Latem', zegt Sam D'Huyvetter.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio