Themapark Earth Explorer staat nu officieel te koop

Oostende -

Merlin Entertainment Group liet nu ook officieel weten dat ze de attractie Earth Explorer wil verkopen.

Gisteren ontkende Roland Maes van Merlin Entertainment Group nog in onze krant in alle toonaarden dat Earth Explorer zou sluiten. Maar nu maakt de groep bekend dat het themapark te koop staat. ‘Een andere beheerder zal Earth Explorer beter kunnen uitbouwen', klinkt het. Merlin wil naar verluidt vooral de installaties en techniek uit de vestiging aan de Fortstraat ten gelde maken. Het is zeer de vraag of er een koper opdaagt voor de infrastructuur.

Alle spelers kijken nu naar het Oostendse stadsbestuur. Maar daar wil niemand voorlopig communiceren.

Peter Craeymeersch, directeur van Toerisme Oostende: ‘We hopen dat het gebouw een toeristische invulling krijgt want er is nood aan attracties die een ander publiek bereiken dan musea, Fort Napoleon of het domein Raversijde.'

Toerisme Oostende is nog geen kandidaat om de exploitatie over te nemen, zoals ze met Fort Napoleon doet. Of het gebouw een toeristische bestemming krijgt, is bovendien nog niet zeker. Eigenaar van het gebouw, de stad Oostende, kan de bestemming veranderen.

SP.A zal alleszins de knoop moeten ontwarren. Die partij heeft vanaf begin 2013 de bevoegdheid over het toeristische beleid.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio