Celebs

Onderzoek naar fraude bij Peter Goossens

KRUISHOUTEM -

Het parket van Oudenaarde is binnengevallen bij Hof van Cleve, het restaurant van Peter Goossens, op zoek naar bewijzen van financieel gesjoemel. Dat bevestigt het parket van Oudenaarde. Speurders voerden vorige week een huiszoeking uit en namen computers en documenten in beslag.

Speurders van de financiële sectie van de federale gerechtelijke politie lichtten Peter Goossens vorige week om vijf uur ‘s ochtends uit bed. De sterrenchef werd meegenomen naar zijn restaurant Hof van Cleve in Kruishoutem, en moest de onderzoekers toegang verschaffen tot alle kamers. De huiszoeking duurde enkele uren en de speurders waren vooral geïnteresseerd in documenten die te maken hadden met de boekhouding.

Het parket bevestigt dat er op 19 december huiszoekingen gebeurden. ‘Naar aanleiding van de vaststelling van boekhoudkundige onregelmatigheden bij het restaurant Hof van Cleve, werd een gerechtelijk onderzoek gevorderd naar mogelijke fiscale fraude. Er werd een onderzoek gevorderd tegen Peter Goossens, zijn echtgenote en onbekenden wegens onder meer fiscale fraude inzake inkomstenbelasting en BTW. De resultaten zullen worden geëxploiteerd, zowel ten laste als ten ontlaste', zegt procureur des Konings Geert Merchiers maandag. Meer informatie wordt in de huidige stand van het onderzoek niet gegeven, meldt het parket nog.

Volgens de krant De Tijd loopt het onderzoek al sinds de zomer van vorig jaar. Toen al zouden er onregelmatigheden zijn opgemerkt in de boekhouding van Hof van Cleve. Er wordt nu nagegaan of Goossens een deel van zijn inkomsten niet aangeeft aan de fiscus, zoals wel vaker gebeurt in de horecasector.

Met het financiële onderzoek naar Goossens en Hof van Cleve eindigt 2012 voor de sterrenchef in absolute mineur. Eerst was er het veelbesproken ongeval dat hij in dronken toestand veroorzaakte en waarvoor hij veroordeeld werd. Dat leverde hem een rijverbod op. Later sukkelde de topkok in een depressie.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees