Celebs

De Wever politicus én lul van het jaar

De Wever politicus én lul van het jaar

Bart De Wever (archieffoto) Foto: BELGA

Humo heeft de uitslagen van zijn jaarlijkse Pop Poll bekendgemaakt. De lezers van het weekblad verkozen de Amerikaanse president Barack Obama als man van het jaar, Astrid Bryan was de populairste vrouw van 2012. Bart De Wever viel (weer) het meest in de prijzen.

N-VA-voorzitter  Bart De Wever eindigde in de poll van man van het jaar derde, na Obama en acteur Mattias Schoenaerts. De kersvers Antwerps burgemeester is volgens Humo's pop poll ook de politicus van het jaar, voor zijn Gentse ambtsgenoot Daniël Termont en premier Elio Di Rupo.

Dat weerhield de Humo-lezers er echter niet van De Wever ook als lul van het jaar te verkiezen. Hij bevindt zich daar in het prominent gezelschap van opnieuw Di Rupo en Beerschot-voorzitter Patrick Vanoppen. De Wever stak echter met kop en schouders boven zijn tegenstanders uit (2399 stemmen tegen 552 voor Di Rupo).

Bij de vrouwen won Hollywood-babe Astrid Bryan Humo's populariteitsstrijd, voor nieuwsanker Martine Tanghe en de voltallige bezetting van de Russische punkband Pussy Riot.

Triggerfinger grote winnaar

Bij de pop poll van Humo kan ook in tal van nevencategorieën gestemd worden. Zo werd Hans van Alphen verkozen tot sportman van het jaar. Zeilster Evi Van Acker eindigde in die categorie, ondanks overduidelijke obstakels, derde.

De Humo-lezers verkozen Selah Sue tot beste zangeres van België, Ruben Block  werd haar mannelijke evenknie. Zijn band Triggerfinger werd ook gekozen tot beste Belgische groep en hun remake van 'I Follow Rivers' was volgens de pop poll het beste Belgische nummer.

The Broken Circle Breakdown

De grootste winnaar op filmvlak was weinig verrassend The Broken Circle Breakdown. De Belgische productie werd gekozen tot beste film en hoofdrolspeelster Veerle Baetens sleepte de prijs voor beste actrice nationaal in de wacht. Schoenaerts werd dan weer de beste Belgische acteur.

Quiz Me Quick, de reeks van Bart De Pauw, was volgens de Humo-lezers het beste Vlaamse tv-programma. 'Game of Thrones' kreeg het buitenlandse equivalent van die prijs toebedeeld. Philippe Geubels was ten slotte de tv-figuur die de Humo-lezers het hardst deed lachen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees