Het annus horribilis van de beste chef van het land

KRUISHOUTEM -

Op 29 januari in de vroege ochtend crasht Goossens met zijn wagen op een rotonde in Kruishoutem. Hij ramt een bestelwagen, knalt vervolgens tegen een verkeersbord en komt tot stilstand tegen een bloembak. Goossens blijkt zwaar dronken en reed veel te snel. De chef-kok raakt lichtgewond.

Meer en meer sijpelen berichten door dat Peter Goossens met een zware depressie kampt. De stress van zijn restaurant en de vele tv-optredens hebben zijn tol geëist. Hij zal weken niet te zien zijn in het Hof van Cleve. Eind maart lekt uit dat de sterrenchef een klacht heeft ingediend tegen zijn assistente wegens diefstal. Zijn financiële rechterhand verduisterde geld van cadeaubons. Goossens ontdekt de tekorten en ontslaat haar. Later probeert hij die klacht opnieuw in te trekken. De vrouw zou Goossens vervolgens gechanteerd hebben en gedreigd hebben met ‘allerlei onthullingen'. Goossens zelf ontkent elke vorm van chantage.

Hij wordt op 6 juni veroordeeld tot een maand rijverbod en een geldboete van 600 euro. De rechter hoopt dat Goossens de psychologische hulp die hij intussen opzocht, nog enkele maanden voortzet.

Er is gelukkig ook heuglijk nieuws: in november wordt hij met 19,5 op 20 voor de tiende keer op rij verkozen tot beste chef van het land . Zijn vrouw Lieve wordt uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar.

Afgelopen woensdag, 19 december, vallen financiële speurders binnen in het Hof van Cleve. Goossens wordt om vijf uur 's ochtends uit zijn bed gelicht. Het gerecht beschikt over aanwijzingen dat hij niet al zijn inkomsten aangeeft bij de fiscus.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees