Rob Mennes (CD&V) legt vierde keer eed af als burgemeester

Rob Mennes (CD&V) legt vierde keer eed af als burgemeester

Burgemeester Rob Mennes legde de eed af bij gouverneur Cathy Berx. Foto: if

Schelle -

Rob Mennes (65, CD&V) legde bij gouverneur Cathy Berx de eed af als burgemeester. Hij begint aan zijn vierde ambtstermijn als burgemeester.

Rob Mennes, die sinds mei 1998 burgemeester is, bestuurt Schelle al 12 jaar met een absolute CD&V-meederheid. Ook de komende zes jaar blijft CD&V, met een nipte absolute meerderheid van 10 van de 19 zetels in de gemeenteraad, Schelle alleen besturen.

Samen met Koen T'Seijen in Boechout is Rob Mennes in de Antwerpse zuidrand de enige burgemeester die de gemeenteraadsverkiezingen overleefde. 'Al die nieuwe gezichten zien, dat doet wel raar. Tot voor kort hadden mijn collega-burgemeesters meer of minder anciënniteit. Nu ben ik plots een van de anciens. In de provincie Antwerpen draagt alleen Harry Hendrickx (DBM), de burgemeester van Malle, de sjerp nu langer dan ik', merkt Mennes op.

Hij begon zijn politieke carrière 36 jaar geleden als OCMW-raadslid. Na periodes als schepen, gemeenteraadslid in de oppositie en opnieuw als schepen, werd Mennes, nu 14 jaar geleden, in mei 1998, burgemeester.

(kln)

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio