Chef Raoul krijgt carte blanche

Kok uit Mijn restaurant blaast Ostend Queen nieuw leven in

Kok uit Mijn restaurant blaast Ostend Queen nieuw leven in

Chef Raoul (midden) krijgt het volste vertrouwen van de uitbaters van de Ostend Queen. Foto: dji

Oostende -

Chef Raoul de Koning is tevreden over zijn eerste werkjaar in het Kursaal. De kok, die bekend werd door zijn prestaties in ‘Mijn restaurant', is het nieuwe gezicht geworden van de Ostend Queen. ‘Het is een eer om hier achter het fornuis te staan', zegt hij.

Raoul de Koning (36) ruilde begin dit jaar Blankenberge voor Oostende om in het Kursaal aan de slag te gaan. De Nederlandse chef had even daarvoor in Mijn Restaurant op VTM indruk gemaakt in brasserie Seaven van Michael en Eef. Hij werd door het Kursaal aangetrokken als belangrijke schakel in de reorganisatie van de twee restaurants in het gebouw.

Chef Raoul werd aanvankelijk ingezet in de keuken van Agua del Mar, maar is intussen het nieuwe uithangbord geworden van de Ostend Queen. Het restaurant op de bovenste verdieping van het Kursaal bloeit sindsdien opnieuw helemaal open. ‘Het doet me een plezier om te zien dat er heel wat gasten de weg terugvinden naar de Ostend Queen. Voor mij is het een privilege om hier achter het fornuis te mogen staan. De ruimte, de locatie en het zeezicht is uniek. Met mijn keuken probeer ik het plaatje volledig te maken', zegt Raoul.

De Nederlandse chef verhuisde intussen naar de badstad en voelt zich er helemaal thuis. ‘Een fantastische stad waar altijd iets te beleven valt', zegt hij. In de Ostend Queen krijgt hij carte blanche in de keuken en bij de opmaak van de kaart en de menu's. ‘En dat is belangrijk als chef', reageert Raoul. ‘Ik kan werken met leveranciers die ik al jaren ken en waarop ik kan vertrouwen. Wij brengen een Europese keuken uit verschillende landen waar ik een eigen interpretatie aan toevoeg. Verse, regionale producten staan centraal. Ik hou ook altijd rekening met het milieu. Zo moet vis ecologisch gevangen zijn en gebruiken we enkel vlees van dieren die waardig behandeld zijn', aldus Raoul.

De uitbaters van de Ostend Queen zijn verheugd over de samenwerking met de nieuwe chef. ‘Hij is de ideale man voor de kwaliteitsinjectie die we ingevoerd hebben in de keuken en in de bediening onder leiding van Patrick Mukabucyana. Zelfs op zijn vrije dagen komt Raoul hier experimenteren in de keuken', zegt Anthony Smaele. ‘Er is een nieuwe ploeg opgebouwd die het afgelopen jaar hard gewerkt heeft. We merken dat dit stilaan resultaten oplevert. Bedrijven, particulieren en zeker ook Oostendenaars vinden de weg terug naar de Ostend Queen. Het restaurant is gesloten op zaterdagmiddag, zondagavond en op dinsdag en woensdag, maar de locatie is wel elke dag beschikbaar voor bedrijfs- of trouwfeesten tot 350 personen', aldus nog Smaele.

Mag het restaurant stiekem beginnen dromen van een vermelding in de Gault&Millau of de Michelingids? ‘Dat is geen doelstelling op zich', reageert chef Raoul. ‘We willen vooral het restaurant goed laten draaien. Dan komen de culinaire gidsen wel vanzelf', besluit hij.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio