Celebs

Depardieu: ‘Verwerpen rijkentaks verandert niets aan mijn beslissing'

Depardieu: ‘Verwerpen rijkentaks verandert niets aan mijn beslissing'

Gérard Depardieu Foto: EPA

De uitspraak van de Franse Grondwettelijke Raad om de belasting van 75 procent op inkomsten boven 1 miljoen euro ongeldig te verklaren, verandert niets aan de beslissing van Gérard Depardieu om naar België te verhuizen. Dat laat de acteur zondag optekenen in Le Parisien Dimanche.

Volgens de Grondwettelijke Raad is de belasting in strijd met de Franse grondwet omdat ze het gelijkheidsbeginsel voor belastingplichtigen schendt.

‘Laat ze maar praten', zegt Depardieu over de politieke verantwoordelijken. ‘Mij maakt het allemaal niet uit. Het verandert niets', zegt hij verder over zijn voornemen om in België te komen wonen.

De rijkentaks was de aanleiding voor de verhuis van zowel Depardieu als Bernard Arnault, de rijkste Fransman. Depardieu kocht een huis in het Henegouwse Néchin en kondigde ook aan zijn Frans paspoort in te leveren.

Het is overigens nog lang niet zeker dat de rijkentaks van de baan is, integendeel. De Franse regering heeft aangekondigd dat ze het voorstel zal aanpassen om te voldoen aan de grondwet.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees