VELDRIJDEN ELITE MET CONTRACT - Kevin Pauwels legt zich neer bij overmacht Niels Albert

Kevin Pauwels: ‘Oorlog maken ligt me niet'

Kevin Pauwels: ‘Oorlog maken ligt me niet'

‘Ik ben tevreden met mijn seizoen tot dusver', zegt Kevin Pauwels. Foto: belga

MACHELEN -

Kevin Pauwels is gisterenavond net als vorig jaar tweede geworden in de Superprestige-avondcross in het Vlaams-Brabantse Diegem. ‘Gezien het koersverloop was dit het hoogst haalbare', zegt hij.

De Sunweb-Revor-renner uit Kalmthout had geen antwoord op een sterke solo van wereldkampioen Niels Albert.

‘Ik had zaterdag nochtans de beelden van de cross van vorig jaar herbekeken en wist perfect waar Albert zou aanvallen. Jammer genoeg zat ik niet waar ik moest zitten: in het wiel van de wereldkampioen', besefte Kevin Pauwels.

Na overwinningen in de wereldbekermanches van Tabor en Namen kan het seizoen voor Pauwels alvast niet meer stuk.

‘En dan moeten met de kampioenschappen de mooiste wedstrijden nog komen', lacht een opvallend zelfzekere Pauwels met een knipoog.

‘Ik voel mezelf al een hele tijd goed, maar als er iemand beter is, dan moet je je daar bij neerleggen', zegt Kevin Pauwels eerlijk.

‘De conditie is goed, maar winnen is moeilijk. Er is Nys en met zo'n sterke Albert gaat het moeilijk worden op de kampioenschappen. Ik ben tevreden met mijn seizoen tot dusver. De prestatie in Diegem past in dat verhaal.'

In de voorbereiding naar de cross had Kevin Pauwels zaterdag de beelden van de cross in Diegem in 2011 herbekeken.

‘Ik wist perfect waar Niels Albert ging aanvallen. Maar ik liet mezelf weer doen en zat toen niet waar ik moest zitten. Op zo'n momenten moet ik misschien iets feller zijn, maar het ligt gewoon niet in mijn karakter om op zo'n momenten oorlog te maken', aldus Pauwels.

Na wat pokeren bij de achtervolgers ging Kevin Pauwels uiteindelijk toch in de tegenaanval in de hoop Albert alsnog terug te halen.

Een lekke band dwarsboomde die plannen.

‘Ik bleef met mijn voet in mijn pedaal haken en botste met mijn voorwiel tegen de trap. Dan moet je beseffen dat het podium al goed is. Stybar was blijkbaar niet echt content dat ik volgens hem maar voor de tweede plaats reed. Gezien het koersverloop was dit het hoogst haalbare.'

Teammanager Jurgen Mettepenningen bij Sunweb - Revor is heel tevreden over de prestaties van zijn kopman.

‘Als een parcours als Diegem er kurkdroog bij ligt, dan is dat op het lijf geschreven van Kevin. De modder heeft echter geen invloed op zijn motivatie. Integendeel, hij blijft vechten en heeft ondertussen heel wat progressie gemaakt in de moddercrossen.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio