Wielrennen

In 2013 geen Zellik-Galmaarden

GALMAARDEN/ASSE -

De 30ste editie van de klassieker Zellik-Galmaarden was voorlopig de laatste. Organisator Guido Debleser maakt zich sterk dat er in 2014 een nieuwe editie komt, maar in 2013 wordt de kasseiklassieker afgevoerd.

Vorige maand haakte met Garage De Smet de Zellikse hoofdsponsor af en enkele dagen later diende koersdirecteur Luc Decoster zijn ontslag in. Voor het organisatiecomité Galmaarden Sportief kwam die dubbele klap aan als een geweldige uppercut. De tijd bleek tekort om de tot de Topcompetitie behorende koers op poten te zetten.

De opgestapte koersdirecteur Luc Decoster betreurt via Twitter dat Zellik-Galmaarden niet doorgaat en vreest het einde van de Pajotse klassieker.

‘Het is niet omdat ik ontslag nam om professionele redenen dat men deze koers moest laten sterven. Ik vind het een schande dat de koers wordt opgedoekt.'

Wel in 2014?

Charles ‘Guido' Debleser, voorzitter van Galmaarden Sportief, schuift de zwartepiet door naar Decoster, maar wil de 31ste editie van Zellik-Galmaarden in 2014 wel laten doorgaan.

‘Luc Decoster zette ons voor schut. We waren totaal onvoorbereid toen hij ermee kapte. Onze koersdirecteur diende zijn ontslag niet in tijdens een bestuursvergadering, maar stelde ons voor voldongen feiten. Enkele dagen na zijn ontslag bracht hij zijn computermateriaal binnen. Niemand binnen ons comité was klaar om zijn takenpakket over te nemen. Ik betreur dat hij ons geen overgangsjaar gunde waarbij hij iemand kon opleiden om over te nemen.'

Ook geen startplaats

Guido Debleser zit ook zonder startplaats.

‘Paul De Smet richtte dertig jaar geleden Zellik-Galmaarden op, in samenwerking met Galmaarden Sportief en FAOW (Friends All Over the World) van voorzitter Herman De Muyter, die ook de president was van Jette Sportief. Na het plotse overlijden van Paul nam zijn zoon Patrick over. Patrick verkocht nu de zaak en de nieuwe eigenaar is niet geïnteresseerd in de koers. Drie maanden voor de koers moet het parcours vastliggen. De tijd bleek daartoe tekort.'

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.