Mathieu van der Poel pakt in Diegem twintigste zege van het seizoen

Mathieu van der Poel pakt in Diegem twintigste zege van het seizoen

Foto: PHOTOPRESS.BE

De Nederlander Mathieu van der Poel heeft zondag de Superprestige in Diegem bij de junioren op zijn naam geschreven. De wereldkampioen reed van start tot finish aan de leiding en boekte zo zijn twintigste zege van het seizoen.

Voor de tweede plaats ging het er in Diegem spannender aan toe. De wederoptredende Quinten Hermans deed het na zijn sleutelbeenbreuk van pas veertien dagen geleden in Leuven verbazend goed. Hij ging zowaar in de clinch met de Amerikaanse kampioen Logan Owen en met Nicolas Cleppe. Toen de Amerikaan de twee Belgen in de voorlaatste van de vijf te rijden ronden onder druk zette, begaf Cleppe het eerst. Daarna moest ook Hermans het hoofd buigen voor Owen.

'Maar ik ben tevreden met mijn tweede plaats', wist de Limburger. 'Alleen bij het optrekken en het lopen ondervond ik nog enige hinder, maar voor de rest ging het wel. Met mijn conditie had ik geen probleem. Die had ik immers onderhouden door op de rollen te rijden. Ik wilde per se opnieuw in actie want ik wilde mijn tweede plaats in het klassement van de Superprestige niet verspelen. Ik denk dat ik laten zien heb dat ik niet te overmoedig geweest ben.'

Corrigeer