Mike Teunissen klopt David van der Poel in de spurt bij de beloften in Diegem

Europees kampioen Mike Teunissen heeft zondag in Diegem de zesde manche van de Topsport Vlaanderen Superprestige voor beloften gewonnen door in een sprint met twee zijn Nederlandse landgenoot David van der Poel te verslaan. Wout Van Aert werd derde. Van Aert heeft in de stand nu vijf punten voorsprong op Jens Adams, die zevende werd. Teunissen volgt op de derde plaats met 65 punten.

Belgisch kampioen Wietse Bosmans gaf forfait wegens ziekte, kort na de start sloegen Van Aert en Teunissen al een serieuze kloof na een massale valpartij achter hun rug. Van der Poel was de enige die de kloof nog gedicht kreeg. De drie leken aan mekaar gewaagd, maar een val in de zandbak sloeg Van Aert terug. Van der Poel van zijn kant had het enkele keren moeilijk op een korte steile knik, maar hij vocht telkens terug. In de slotronde wisselden de twee Nederlanders constant van positie, Teunissen kwam als leider de laatste rechte lijn in en dat bleek voldoende om de zege veilig te stellen.

'De laatste halve ronde reden David en ik echt op de limiet', stelde Teunissen. 'Ik denk dat we zeker nog tien keer van positie wisselden. Ik voelde dat ik hem niet definitief kon terugslaan en dus was het gevecht naar de laatste bocht van groot belang. Als je hier als eerste kan opdraaien richting finish moet het al heel raar lopen om nog geklopt te worden.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.