Niels Albert rijdt concurrentie aan flarden in Diegem

Niels Albert rijdt concurrentie aan flarden in Diegem

Foto: Photo News

Niels Albert heeft met overmacht de avondcross in Diegem gewonnen. De BKCP-Powerplus-renner trok halverwege de koers op avontuur, zijn concurrenten zagen hem pas na de meet terug. Kevin Pauwels werd op grote afstand tweede, Zdenek Stybar finishte knap derde. Sven Nys werd pas zevende en ziet Albert naderen in het klassement van de Superprestige.

Slechte start in het duister

De kerst- en nieuwjaarsperiode is traditioneel een piekperiode voor de veldrijders. De avondcross in Diegem vormde het slot van een drieluik na de GP Herygers (Bredene) en de Azencross (Loenhout). Met nog drie wedstrijden voor de boeg leidt Sven Nys in het klassement van de Superprestige met elf punten voorsprong op Niels Albert, maar die laatste had zijn kansen nog niet opgegeven.

Beide grote kanonnen namen een slechte start, Kevin Pauwels wilde daarvan profiteren en trok flink door. Hij werd meteen vergezeld door Zdenek Stybar, Klaas Vantornout, Rob Peeters en Lars van der Haar, zij roken allemaal hun kans. Onder bakken regen kreeg deze avondcross nog wat extra pigment, Niels Albert en Sven Nys volgden in het duister op dat moment op twintig seconden.

Albert volgt, Nys lost

Van de twee toppers bleek Albert over de beste papieren te beschikken, de BKCP-Powerplus-renner reed gezwind naar de leiders toe, Sven Nys beschikte niet over de benen uit Bredene en moest de kop van de wedstrijd laten rijden. Daar trok Zdenek Stybar ten aanval, maar het duurde niet lang of diesel Albert trok het bevel naar zich toe. Ondanks enkele halfslachtige pogingen van Vantornout en Stybar bleef de Tremelonaar het koersverloop bepalen. Na een flitsende passage in de de zandbak zonderden Albert en Vantornout zich af, maar die laatste kon het tempo van zijn kompaan niet lang volgen.

Al snel werd het Albert tegen de rest, maar de wereldkampioen was onhoudbaar en reed meter per meter weg van de concurrentie. Ook de gecombineerde inspanningen van Pauwels en Stybar in de achtervolging hadden geen effect. Sven Nys reed op dat moment in een verloren positie en moest zelfs even vrezen voor zijn leidersplaats in het Superprestigeklassement.

Strijd om ereplaatsen

De winnaar in Diegem was op dat moment al lang bekend, de strijd om de ereplaatsen kon losbarsten: alle bekende namen zaten intussen samen in een achtervolgend groepje. Rob Peeters, Radomir Simunek en Tom Meeusen vonden de aansluiting bij Stybar en co. Ook Sven Nys kwam harkend terug naar deze groep.

Even nadat Niels Albert triomfantelijk over de meet was gereden voor zijn vierde zege op rij in Diegem, kwam Kevin Pauwels als tweede over de meet, in de finale had hij met een ultieme krachtinspanning Zdenek Stybar net voor de sprint kunnen losrijden. De Tsjech werd wel mooi derde, Sven Nys moest zich achterin het groepje tevredenstellen met een zevende plaats.

In de tussenstand voor de Superprestige ziet Sven Nys zijn voorsprong op Niels Albert slinken tot vijf schamele punten, de wereldkampioen pakte vandaag zijn negende zege van het seizoen.

Uitslag Superprestige Diegem:

1. Niels Albert
2. Kevin Pauwels
3. Zdenek Stybar
4. Klaas Vantornout
5. Radomir Simunek
6. Rob Peeters
7. Sven Nys
8. Marcel Meisen
9. Lars van der Haar
10. Tom Meeusen

Lees hier alles over de Superprestigecross in Diegem!

Corrigeer