Zoon wil een 'stichting Michel Daerden' oprichten

Zoon wil een 'stichting Michel Daerden' oprichten

de uitvaart van Michel daerden Foto: BELGA

Frédéric Daerden wil een stichting, die naar zijn vader genoemd wordt, oprichten. Het geld moet studenten belonen die een thesis schrijven rond de openbare financiën.

Michel Daerden overleed deze zomer in Zuid-Frankrijk. Hij was midden jaren negentig federaal minister van Verkeer. Vanaf 2000 werd hij viceminister-president van de Waalse regering met Begroting als één van zijn bevoegdheden. Financiën en Begroting bleven vele jaren zijn bevoegdheid. In 2009 stapte hij over naar de federale regering als minister van Pensioenen.

Om hem te eren wil zoon Frédéric nu een stichting in het leven roepen, zo meldt de Franstalige krantengroep Sudpresse.

In de krant stelt Frédéric Daerden dat hij zijn vader nog steeds mist, zeker in deze kerstperiode. 'Er is geen kerstnacht of oudejaarsavond die we niet samen hebben doorgebracht.'

Na Nieuwjaar wil Daerden contact opnemen met de PS en andere partijen om zijn initiatief toe te lichten. Hij hoopt op hun financiële medewerking. De 'sanering van de openbare financiën', wordt het thema van de stichting.

Elk jaar zou de stichting een colloquium of een studiedag moeten organiseren rond de openbare financiën. Studenten die rond hetzelfde thema werken, kunnen een studiebeurs krijgen.

Frédéric Daerden noemt de sanering van de overheidsfinanciën de belangrijkste politieke verwezenlijking van zijn vader.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees