Nederlands zeilmeisje Laura Dekker gevonden

Nederlands zeilmeisje Laura Dekker gevonden

Foto: hollandse hoogte

Het 14-jarige Nederlandse meisje Laura Dekker is terecht. Ze is zondag gevonden op het eiland Sint Maarten, zo heeft de politie zondagavond bevestigd. Eerder die dag werd bekend dat haar familie haar sinds vrijdag als vermist had opgegeven. De familie was erg ongerust.
Laura Dekker werd wereldberoemd toen ze bekendmaakte een solozeiltocht rond de wereld te willen maken. Haar vader stemde in met de plannen, maar de rechtbank stak daar een stokje voor. Het meisje kwam onder toezicht van de Raad voor de Kinderbescherming.

De Raad voor de Kinderbescherming gaat proberen het meisje weer zo snel mogelijk terug naar Nederland te brengen, zei een woordvoerder zondagavond.

'Negatieve spiraal'

Volgens mediaberichten had Laura donderdag 3.500 euro van haar rekening opgenomen en is ze daarna niet meer naar haar vader teruggekeerd, bij wie ze tot nog toe woonde. Ze zou wel een afscheidsbriefje hebben achtergelaten.

Laura geraakte geestelijk in een 'negatieve spiraal' nadat ze niet op wereldreis mocht, verklaarde een woordvoerster van de familie. 'Ze had het gevoel dat iedereen tegen haar was. Wat we haar ook zegden, ze geloofde gewoon niet dat ze mocht vertrekken'. Haar verdwijning was voor de familie evenwel een complete verrassing.

Dekker gaf eerder aan sowieso dit schooljaar af te maken. Pas daarna zou ze aan haar avontuur willen beginnen. Ze wil de jongste zijn die een solozeiltocht rond de wereld volbrengt.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees