Ons tv-rapport: Het spiegelpaleis

Ons tv-rapport: Het spiegelpaleis

Foto: *

Ik kan me voorstellen dat Jan Peumans, de voorzitter van het Vlaams Parlement, zich gisteravond lichtjes verslikt heeft in zijn kreeftensoepje: hij zat wellicht met verhoogde aandacht naar Het spiegelpaleis te kijken, de quiz van Bruno ­Wyndaele en Sam De Bruyn die in Peumans' eigenste parlement wordt opgenomen.

Een quiz over de ware aard van de Vlaming die er in de eerste aflevering geen gras over liet groeien. Het thema van de avond was seks en relaties. Ik weet niet wat u ervan vond, maar de dingen werden duidelijk benoemd: het ging van clitoris hier naar penislengtes daar tot ‘aarsgeweien' (tattoos op de onderrug) en ‘tandflosfenomenen' (het binnenkrijgen van schaamhaar tijdens orale seks).

Voor Jan Peumans had het wellicht allemaal wat minder expliciet gemogen, daar in het Vlaams Parlement. Voor de ietwat conservatievere kijker misschien ook, al bedoelt deze quiz het goed: het is allemaal speels bedoeld en bovendien na halftien op het scherm. Los van de vrij brutale sponsoring door een bank die bij oranje leeuwen zweert, ben ik na één aflevering wel gewonnen voor Het spiegelpaleis.

Het begon met horten en stoten, maar ik heb veel bijgeleerd. Bovendien had ik naast de valse borsten van Betty van Big Brother ook de voorgevels van ­Véronique De Kock en Marie Vinck herkend; dat soort feitenkennis is in ons vak van cruciaal belang. Laat ik trouwens ook een pluim geven aan Sam De Bruyn, de kapoen van Studio Brussel die als vliegende reporter door het parlement raast en er zelfs in slaagde een dame tot een When Harry met Sally- m oment te bewegen toen ze voordeed hoe je een orgasme moet faken. Het kan natuurlijk niet elke dag over seks gaan, maar zo schalks als dit heb ik het graag.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees