Lieve en Bruno nemen over

Carla en Gino stoppen na twintig jaar De Valk

Carla en Gino stoppen na twintig jaar De Valk

Gino en Carla met cheque en bloemen en de nieuwe uitbaters Lieve en Bruno. Foto: juv

Oudenaarde -

Carla en Gino stoppen na 20 jaar als uitbaters van café De Valk aan het station, Lieve en Bruno zetten de zaak verder zonder veel te veranderen.

Carla Rottiers en Gino Reynaert kwamen 20 jaar geleden van Haaltert naar het Oudenaardse stationscafé De Valk. Zaterdag werden zij uitgewuifd door de vele trouwe klanten die meteen de nieuwe uitbaters Lieve Langie en Bruno Geenens in de armen sloten.

‘Wij zouden maar één jaartje blijven', vertelt Carla. ‘Wij verstonden dat dialect hier niet en ook de klanten begrepen ons niet. Wij zagen echter elke dag dezelfde mensen terugkeren en dat werden stilaan goede vrienden. Zij bleken altijd bereid om totaal onverwacht een feestje te bouwen: de pruiken en gekke kleren voor een zotte bedoening tijdens bijvoorbeeld het carnaval in Aalst lagen altijd binnen handbereik. Mensen als bijvoorbeeld Etienne De Rouck, Ivan Baele en Eric Van der Schelden komen hier al twintig jaar over de vloer. Onze dochter Cindel en zoon Colin zijn hier geboren en zij springen geregeld bij.'

Vroege vogels

‘Wij vierden in juni al ons zilveren huwelijksjubileum en 20 jaar De Valk in De Rekegemse Bossen in Zwalm. Wij hebben hier een echt volkscafé met een petanqueclub en supporterslokaal Tim Spiers (Leupegem) en ik sta nog graag tussen de klanten.'

‘Buschauffeurs en andere vroege vogels komen al om 5.30 uur een koffie drinken en vaak zijn wij laat open. Het werd een beetje zwaar en daarom laat ik het café over aan Lieve en Bruno, die hier geregeld kwamen helpen. Ik zal echter nog vaak een handje toesteken, ik laat mijn klanten niet zomaar vallen', vertelt Carla.

Nic Ulens, Georges De Pessemier, Anita Detemmerman en Nick Schiettecatte hadden met de andere klanten voor bloemen en een mooi afscheidscadeau gezorgd: een reischeque, inclusief drinkgeld en een feestje met travestieshow.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio