Huis Verschaeve wordt kranten- en broodjeszaak

Huis Verschaeve wordt kranten- en broodjeszaak

Thierry en Doortje (links) met Franky en Anne-Marie.

Snellegem -

Thierry Tempere en Doortje Van den Cantoore namen de bekende krantenwinkel ‘Huis Verschaeve' in het centrum van Snellegem over. Op maandag 7 januari zwaaien de deuren van ‘Thierry's Gazetje & Doortjes Broodje' in de Eernegemweg open.

‘Huis Verschaeve', kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht door Marcel Verschaeve, sloot op 1 januari de deuren maar Franky Verschaeve (60) en Anne-Marie D'Hooghe (66) vonden meteen opvolgers. De zaak verhuist honderd meter verder naar het pand waar café 't Blauw Vlindertje vroeger gevestigd was.

‘Om twee uur uit de veren voor de ronde en ook nog de winkel. Het is een zware stiel, maar we hebben het altijd graag gedaan', zeggen Franky Verschaeve en Anne-Marie D'Hooghe, die sinds 1988 de zaak runnen. ‘In die 24 jaar hebben we veel zien veranderen.' Thierry Tempere en Doortje Van den Cantoore hielden twintig jaar café 't Hoekske in Stalhille open. Eind 2009 lieten zij de zaak over. Met ‘Thierry's Gazetje en Doortjes Broodje' kiezen ze voor een slimme combinatie. ‘De zaak is elke dag open van 5.45 uur tot 13.30 uur voor de broodjes en tot 18 uur voor kranten. We kunnen elkaar aflossen en dat is best handig', aldus de nieuwe uitbaatster.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio