Frankrijk levert perverse zedenleraar aan ons land uit

De 35-jarige zedenleraar uit het Henegouwse Estaimpuis die een week geleden een 15-jarig meisje in Moeskroen ontvoerd en misbruikt heeft, wordt in de loop van volgende week door het Franse gerecht aan ons land uitgeleverd. Vincent H. werd vorige maandag in Bretagne aangehouden.

De ontvoering van het 15-jarig meisje op de kerstmarkt van Moeskroen zorgde voor heel wat opschudding, vooral toen bleek dat de dader zedenleraar Vincent H. was. Meteen nadat hij zijn slachtoffer op de manege van zijn vader had ontmoet, begon H. haar te stalken. Niet alleen als het meisje ging paardrijden, ook op Facebook bleef de leraar haar met berichten bestoken.

Het meisje bracht haar ouders hiervan op de hoogte. Haar moeder verzocht Vincent H. om haar dochter met rust te laten. H. kon dit echter niet verkroppen. Toen hij bovendien merkte dat het meisje hem op Facebook uit haar vriendengroep had geschrapt, besloot hij haar te ontvoeren.

Zaterdag lokte H. het meisje met sms'jes naar Moeskroen en kidnapte haar. Het slachtoffer werd geboeid, gekneveld en versuft door drugs en alcohol teruggevonden in de cafetaria van de manege van de ouders van Vincent H. De leraar probeerde haar daar te misbruiken, maar toen daagde de politie op.

Vincent H. vluchtte naar Frankrijk. Vorige maandagnamiddag werd hij in Sint-Vincent-sur-Oust in Bretagne gevat, een plaatsje dat hij gekozen had omdat zijn ouders er een vakantieverblijf hebben en omdat de plaatsnaam zijn voornaam bevatte. De leraar probeerde zijn polsen over te snijden, maar dat lukte hem niet. Hij belde de hulpdiensten en kwam zo in handen van de Franse gendarmerie.

Vrijdag heeft hij met zijn uitlevering ingestemd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees