Tom Meeusen: 'Enkel getuige in dopingonderzoek naar dokter'

Tom Meeusen mag zondag niet starten in de wereldbekerveldrit van Rome. Reden is dat er in gerechtskringen een onderzoek loopt tegen een Leuvense dokter waar hij om advies ging, verduidelijkte zijn team Telenet-Fidea.

Vermits een intern bondsreglement zegt dat renners die betrokken zijn in een dopingonderzoek niet kunnen aantreden in landenevenementen mag hij zondag niet starten. En dat zolang het onderzoek loopt.

'We wensen hierbij te benadrukken dat Tom in deze zaak enkel als getuige wordt verhoord. Tegen hemzelf is er tot op heden geen enkele beschuldiging. Tom en TFCT doen er op dit moment alles aan om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over deze zaak', aldus het team.

'Net nu ik me volledig hersteld voel van alle problemen die me de jongste maanden parten speelden, gebeurt dit. Ik vind het vreselijk omdat ik me totaal van geen kwaad bewust ben. Ik sta recht in mijn schoenen, ik ben geen valsspeler. Ik ben een deel van een onderzoek, dat is alles. Het begon ermee dat ik op weg naar de cross in Diegem plots door de politie ben gestopt. Die heeft toen mijn camper onderzocht en natuurlijk niets gevonden. Ik vind het vreselijk jammer dat ik in Rome niet mag starten. Mijn vader was ondertussen al met de camper ter plaatse', klinkt het.

Volle steun

Manager Hans van Kasteren steunt Meeusen voor de volle honderd procent. 'Ik ben geen rechter en geen advocaat. Ik weet enkel dat het hele management van het team en ook de sponsors in dit alles achter Tom staan en dat tot er reden is om ons anders op te stellen. Tom wordt in deze zaak enkel verhoord, hemzelf wordt absoluut niets ten laste gelegd. Ik vind het wél vreemd dat net nu het BK eraan komt weer dergelijk verhaal de kop opsteekt. Vorig jaar was dat ook zo (met Bart Wellens, nvdr), nu opnieuw. Ik vind dit heel jammer, vermits we toen gelijk kregen in de zaak en dat zal nu ook zo zijn.'

 

Corrigeer