Arts uit Rotselaar hoofdverdachte in gerechtelijk onderzoek naar doping

Arts uit Rotselaar hoofdverdachte in gerechtelijk onderzoek naar doping

Foto: Belga

Het parket van Leuven heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd naar een arts uit het Vlaams-Brabantse Rotselaar. Die wordt in verband gebracht met dopingpraktijken. De arts bevestigt dat er een onderzoek loopt, maar zegt dat er niets aan de hand is.

De arts zou onder zijn cliënteel heel wat topsporters hebben. In het onderzoek is ook de naam gevallen van veldrijder Tom Meeusen. Voor de Superprestige-cross in Diegem werd de camper van de crosser door speurders doorzocht.

De renner is geen hoofdverdachte in het gerechtelijke onderzoek zelf, maar werd wel geverbaliseerd. 'Tijdens het gerechtelijk onderzoek is proces-verbaal opgesteld waarbij de wielrenner betrokken partij is. Het is zo dat als in het kader van een onderzoek er inbreuken op de dopingwetgeving worden vastgesteld, die feiten in een apart proces-verbaal worden gegoten en worden overgemaakt aan de betrokken sportfederatie. Over de inhoud van het pv over de betrokken renner geven we geen commentaar' aldus woordvoerster Sarah Callewaert van het parket van Leuven.

Door het nieuws van het pv over mogelijk dopinggebruik wordt Meeusen in de Wereldbeker-selectie voor Rome vervangen door Sven Vanthourenhout. Tom Meeusen reageerde zelf via Twitter. 'Om de geruchten uit de wereld te helpen en mijn deel van het verhaal te doen ... Ik ben een deel van een dopingonderzoek, maar sta recht in mijn schoenen. Ik ben geen valsspeler! '

Over de aanleiding van het gerechtelijk onderzoek naar de activiteiten van de dokter uit Rotselaar wil het parket van Leuven weinig kwijt. 'Als er bepaalde feiten ter kennis worden gebracht aan het gerecht, wordt natuurlijk bekeken wat er aan de hand is.'

Het nieuws dat Meeusen gelinkt wordt aan het onderzoek, kwam naar buiten naar aanleiding van de selectie van de nationale veldritploeg voor de Wereldbekermanche in Rome.

Het parket van Leuven geeft voorlopig geen commentaar op de vraag of er nog meer sportmensen genoemd worden in het onderzoek of eveneens geverbaliseerd zijn voor inbreuken op de dopingwetgeving.
 

Corrigeer