Lijsttrekker Rudi De Boever zetelt als onafhankelijke

Kopstuk van Vlaams Belang verlaat partij

Rudi De Boever: ‘ Ik zetel voortaan als onafhankelijke en stop dan met politiek. Alhoewel, zes jaar is natuurlijk lang.'

Foto: pvl

Stekene -

De Stekense Vlaams Belang-voorzitter en lijsttrekker Rudi De Boever verlaat de partij en gaat voortaan als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad.

De Boever (47) is niet alleen voorzitter van de partij maar is ook nog eens de regiovoorzitter van de afdeling Dendermonde-Waasland, wat de impact voor het VB in deze regio nog groter maakt.

‘Ik heb een conflict met bepaalde mensen binnen de partij, maar wil geen namen noemen', zegt De Boever. ‘Het heeft iets te maken met gesprekken die er geweest zijn met Gemeentebelangen en om verdere ruzies te vermijden, heb ik met onmiddellijke ingang ontslag genomen'.

‘Er is niets geheimzinnigs aan', zegt Koen De Cock die samen met De Boever de VB-fractie vormt in de gemeenteraad. ‘Wij zijn benaderd geweest door Arnoud Heyse van Gemeentebelangen (GeBe) met de vraag om beiden ontslag te nemen uit de partij, om dan via een tussenstap als onafhankelijke over te stappen naar GeBe.'

Als beloning zou Koen De Cock dan in de tweede helft van de bestuursperiode schepen worden.

‘Ik ben verkozen als Vlaams Belang-mandataris en kon mij met deze manier van werken niet verzoenen en heb onmiddellijk afgehaakt. De bedoeling was gewoon om op die manier het VB in Stekene in één keer op te doeken. Blijkbaar heeft De Boever daar geen problemen mee en ik roep hem dan ook op om zijn mandaat ter beschikking te stellen van de partij. De afkeer van deze manier van doen is groot binnen onze partij. Niemand wil nog iets met hem te maken hebben. Neem het maar van mij aan dat hij met pek en veren zal overgoten worden. De volgende verkiezingen haalt hij geen dertig stemmen meer', zegt De Cock beslist.

‘En de komedie die GeBe opvoerde om één schepenzetel minder in te vullen, zogezegd als besparing, is nu ook wel duidelijk. Die zetel staat nog te wachten voor als de krappe meerderheid in het gedrang komt'.

Voorzitter Bernard van Hullebus van GeBe doet heel het verhaal af als wishful thinking van ‘bepaalde' mensen en betwist met klem het verhaal van de vrijstaande schepenzetel. Hij ontkent het gesprek tussen Arnoud Heyse en de twee VB'ers niet, maar zegt dat dat een privé initiatief was, dat niet door de partij gevraagd was. ‘Wij hebben trouwens met iedereen gepraat na de verkiezingen', benadrukt hij.

Op de vraag of De Boever binnenkort dan welkom is bij GeBe zegt de voorzitter: ‘Dat zou bij onze partij beter kunnen dan bij elke andere vermoed ik'.

Arnoud Heyse zelf konden we gisteravond niet bereiken voor een reactie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio