Celebs

David Bowie brengt in maart nieuw album uit

David Bowie brengt in maart nieuw album uit

Foto: rr

David Bowie viert vandaag zijn 66ste verjaardag met verrassend nieuws. De Britse zanger brengt vandaag een nieuwe single uit, de voorloper van een nieuw album dat in maart zou moeten verschijnen.

'Where are we now' is de eerste single uit The Next Day, het eerste album van David Bowie in tien jaar.

Bij eerdere comebacks verwerkte Bowie wel eens eigentijdse klanken in zijn sound, bijvoorbeeld drum & bass op zijn (geflopte) album Earthling uit 1997. Maar de nieuwe single klinkt alvast tijdloos. Hij doet wel terugdenken aan Absolute beginners uit 1986, en je hoort duidelijke echo's van ouder werk zoals Ashes to ashes (1980), een single die trouwens ook geproduceerd werd door Tony Visconti.

Het melancholische nummer is al te koop op iTunes. Op de website van Bowie werd een videoclip voor het nummer gepost. De clip verwijst naar de tijd van Bowie in Berlijn. Zo is Bowie onder meer te zien in de garage onder het appartement waar hij een tijdlang woonde. Ook het nummer zelf verwijst meermaals naar Berlijn.

Volgens de platenmaatschappij van Bowie verschijnt het album in maart. De plaat werd geproduced door Tony Visconti, een man met wie David Bowie al vaak heeft samengewerkt - onder meer (samen met Brian Eno)  aan Heroes, Low en Lodger. Dat zijn de drie platen uit de Berlijn-periode van Bowie.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees