Alicia Corveleyn blijft optimistisch

Oudste vrouw van provincie wordt 108

Oudste vrouw van provincie wordt 108

Alicia Corveleyn krijgt elke week een bezoekje van haar familie in woonzorgcentrum A. Lacourt.

Foto: efo

Oostende -

Alicia Corveleyn vierde in woonzorgcentrum A. Lacourt gisteren haar 108ste verjaardag. Niet piekeren, is haar geheim om oud te worden.

Alicia Corveleyn werd op 8 januari 1905 geboren in Oostende. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vluchtte ze naar Groot-Brittannië waar ze een mondje Engels leerde. ‘Later was ze met haar echtgenoot actief als kleren- en hoedenmaakster en verhuisde ze naar Brussel. In 1965 ging ze op pensioen en kwam ze terug in Oostende wonen', zo duidt haar neef José Corveleyn, samen met echtgenote Monique de dichtste familie van de oudste inwoner van de provincie.

Kinderloos

Alicia bleef kinderloos en woonde na het overlijden van haar echtgenoot eind jaren zeventig, nog tot haar 102de verjaardag zelfstandig thuis. Ze werd zorgbehoevend en verblijft al zes jaar op de afdeling Spilliaert van het woonzorgcentrum. Daar vierde ze haar verjaardag in het bijzijn van de bewoners en personeel die met een feestmaaltijd en muziek voor een drukke viering zorgden.

Alicia is duidelijk nog helder van geest. ‘Mijn lievelingseten is américain tussen de boterham. En het geheim van een lang leven, is dat je niet mag piekeren en altijd optimistisch moet blijven.'

‘We komen met de familie wekelijks langs', zegt achternicht Daisy Corveleyn. Het stadsbestuur overhandigde de oudste inwoner bloemen, een plakkaat en de gelukwensen van het vorstenhuis. De delegatie was wel een halfuur te laat omdat ze werd opgehouden door de viering van een andere eeuwelinge.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio