Privacylek gedicht in Jobat online Loonwijzer

Privacylek gedicht in Jobat online Loonwijzer

Foto: Jobat.be

Jobat heeft een veiligheidslek gedicht in zijn Jobwijzer. Het emailadres en brutoloon van bezoekers die hun gegevens invulden in die Jobat Loonwijzer, bleken dinsdag even publiek toegankelijk, maar Jobat zegt het lek tijdig te hebben aangepakt. Er zou geen misbruik van de gegevens geweest zijn.

Via de Jobat Loonwijzer kan iedereen aan de hand van zijn/haar statuut, sector en jaren ervaring controleren of hij/zij genoeg verdient en daar een persoonlijk rapport over genereren. 'Blijkbaar [...] kon de folder met Loonwijzer-rapporten via een achterpoortje vrij geraadpleegd worden', aldus Marc Van de Woestijne, Online Development Manager bij Jobat.

'De Vlaming vergelijkt zijn loon graag met dat van anderen, maar wil liever niet dat iemand het zijne kent. Wanneer iemand plots wél het loon van diverse mensen kan raadplegen én kan koppelen aan een e-mail adres is er sprake van een privacyprobleem', klinkt het bij Jobat.

'Meteen gereageerd'

Jobat zegt meteen te hebben gereageerd bij melding van het probleem. De bewuste folder met Loonwijzer-rapporten werd beveiligd en is niet langer raadpleegbaar door derden. 'Wij willen graag onze excuses aanbieden voor dit gebeuren én de persoon die ons dit probleem gemeld heeft bedanken.'

Jobat verzekert dat er 'geen misbruik [is] kunnen plaatsvinden van de Loonwijzer-gegevens, die al bij al slechts een indicatie geven van wat mensen zouden kunnen verdienen, niet wat ze effectief als loon betaald krijgen', verklaart Van de Woestijne.

'Bovendien staat dit alles volledig los van enige cv-gegevens of andere persoonlijke informatie die werkzoekenden op de website van Jobat kwijt kunnen in hun zoektocht naar een nieuwe job. Er is in deze zaak geen enkele link met onze CV-database', verzekert Van de Woestijne. 'Onze gebruikers kunnen op hun twee oren slapen, Jobat staat nog steeds garant voor discretie en respect voor eenieders privacy.'

Wie nog met vragen zit over zijn gegevens en/of privacy op www.jobat.be kan hiervoor terecht op het e-mailadres online@jobat.be.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees