Neef van Vervloesem beticht van stalking

Turnhout/Herenthout -

Een jongeman uit Turnhout wordt ervan beschuldigd zijn nicht van vijftien uit Herenthout met de dood te hebben bedreigd. Het gerecht onderzoekt de zaak.

De verdachte is een 18-jarige neef van Marcel Vervloesem (60), de zelfverklaarde kinderpornojager uit Morkhoven. De jongeman was begin vorig jaar nog het slachtoffer van zijn oom. Hij beweerde dat Vervloesem hem meermaals in zijn woning had misbruikt.

De jongeman is intussen zelf verdachte in een zaak van stalking en bedreigingen. Een 15-jarig nichtje wordt al weken lastiggevallen en bedreigd. Ze werd in sms-berichten ook met de dood bedreigd. De omgeving van het meisje beweert dat de neef de dader is. De familie diende al zes klachten in bij politie Neteland. Daar bevestigt een woordvoerder dat er een onderzoek loopt. De moeder van het meisje zou bovendien dinsdag ei zo na van de weg zijn gereden door een witte auto.

Het parket in Turnhout wil niet veel kwijt over de zaak. ‘Er zijn recent klachten ingediend wegens bedreigingen en stalking', zegt woordvoerster Inge Delissen. ‘De verdachte is nog niet verhoord. Er zijn nog geen arrestaties verricht.'

Het onderzoek tegen Marcel Vervloesem was eind vorig jaar afgerond. Op zijn vraag beval de onderzoeksrechter begin vorige maand bijkomend onderzoek.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio