N-VA haalt meteen zwaar uit naar beleid OCMW

Tielt-Winge -

Carl Lapiere, het enige N-VA-raadslid in de OCMW-raad van Tielt-Winge, heeft bij de eedaflegging snoeihard uitgehaald naar het beleid van het verleden en van de toekomst.

Nieuwbakken OCMW-raadslid Lapiere deed de gezichten van de andere raadsleden verbleken met zijn speech. Voorzitter Fons Lemmens (SP.A) wist meteen hoe de sfeer van de zittingen in de toekomst er zal uitzien.

‘Voor N-VA is deze coalitie niet enkel een coalitie van verliezers maar ook van verkwisters. Zo dreef de bouw van kinderopvang Het Elfenhuisje de schuldenlast omhoog. Tegelijk voldoet de opvang op dit moment niet meer aan de hedendaagse noden', zegt Lapiere.

‘De volgende coalitie gaat dezelfde toer op met de bouw van residentie Zonnedries in Tielt. Dit prestigeproject is niet aangepast aan de toekomst en zal de schuldenlast verder opdrijven. Dat is geen duurzame solidariteit waarbij evenmin rekening wordt gehouden met de volgende generatie', gaat Lapiere verder.

Pas als de aanpak van het project verandert en er rekening wordt gehouden met de eigenlijke behoeftes, wil N-VA meewerken aan het project. De beweringen van Lapiere werden met klem tegengesproken door voorzitter Lemmens.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio