‘Verdachten groepsverkrachting werden gefolterd'

‘Verdachten groepsverkrachting werden gefolterd'

Volgens Sharma werden de verdachten gefolterd.

Foto: REUTERS

Volgens de advocaat van een van de verdachten van de groepsverkrachting in Delhi werden de beschuldigden gefolterd. Zo zouden ze gedwongen zijn om een valse verklaring af te leggen.

Manohar Lal Sharma werd donderdag uitgekozen om een van de verdachten van de brutale groepsverkrachting in India te representeren. Volgens hem werd zijn cliënt tien dagen lang gefolterd door de politie. ‘Hij werd gedwongen om te bekennen', aldus Sharma, ‘Al deze mensen werden gefolterd. Hun verklaringen werden onder druk afgelegd.'

Volgens Sharma werd er ook bewijsmateriaal gemanipuleerd. De rechtbank wil de verdachten volgens hem koste wat kost veroordelen om de woede van het volk te sussen.

De woordvoerder van de politie in Delhi weigerde commentaar te geven op de beschuldigingen. De veiligheid van de verdachten zou ‘gegarandeerd' zijn.

De vijf verdachten werden donderdag onder hevige beveiliging opnieuw voor de rechtbank geleid. Maandag wordt de zaak verdergezet. Als de verdachten schuldig bevonden worden voor de verkrachting en moord van een 23-jarige studente, riskeren ze de doodstraf.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees