Zware celstraffen voor drie drieste homejackers

Anzegem -

Drie home­jackers die op 16 september 2011 toesloegen bij een koppel in Anzegem, zijn in beroep veroordeeld tot zes, zeven en vijf jaar cel.

De homejackers Soufiane S. (27) en Amin M. (27) drongen om vier uur 's nachts binnen in de woning van een koppel in de Steenbruggestraat in Anzegem. Dat gebeurde na een mislukte inbraakpoging bij meubelzaak Aveza en een inbraak bij de buren van het gehomejackte koppel.

Toen Hervé Decorte (56) wakker werd van stemmen in zijn huis en ging kijken, werd hij met een alarmpistool neergeslagen door Amin S. Soufiane S. bedreigde daarop de vrouw, Martine Ghyselinck (55), met een beitel in de hals en dwong haar haar juwelen, de sleutels van twee Mercedessen en geld af te staan. Intussen wachtte buiten Yassine D. (32) in de wagen.

In eerste aanleg kreeg Yassine D. zes jaar cel, net als Soufiane S. Amin M. werd zelfs veroordeeld tot zeven jaar cel. De drie vroegen in beroep een lichtere straf, maar de rechter bevestigde de straffen wegens de ernst van de feiten. Alleen voor chauffeur Yassine D. liet het hof de straf dalen naar vijf jaar. Het hof gaf zijn advocaten, Piet en Nina Van Eeckhaut, gelijk dat zijn aandeel in het geweld minder was en hij inmiddels ook was begonnen met het vergoeden van de slachtoffers.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio