Restaurant stunt met truffel van 550 gram

Coco Pazzo serveert spiegelei met witte truffel

© els

© els

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

‘Trud'Or uniek' is het jongste initiatief van de middenstandsvereniging Trud'Or. Handelaars krijgen voortaan de kans om een uniek product voor te stellen. Het Italiaanse restaurant Coco Pazzo biedt Truienaren een spiegelei met witte truffel aan.

Egide Lismond

Fabio Mirisola van Coco Pazzo verwerkt al langer truffel in zijn gerechten, maar onlangs kon hij bij zijn truffelboer in Italië een uitzonderlijke witte truffel van 550 gram op de kop tikken. ‘Een piratenstunt', noemde Fabio de aankoop. Witte truffels zijn op zich al uitzonderlijk. Ze worden in Italië, vooral in de Piemont gevonden en dan nog in beperkte kleinere hoeveelheden. Voor het opsporen van de knolvormige zwammen, die zo'n 60 cm onder de grond groeien, worden afgerichte honden ingezet. ‘Bossen waar truffels worden gevonden, worden streng bewaakt. In Italië worden truffeljagers ingezet en de oogst wordt op veilingen en op beurzen tegen gigantisch hoge prijzen verkocht. Ze halen 100.000 tot 150.000 euro per kilo. Zelfs voor Italianen zijn witte truffels een zeldzaamheid. Ik betaalde 3.000 euro voor deze knol. Ik vroeg mijn vriend uit Ancona tien jaar geleden al naar een groot exemplaar. Eindelijk is het gelukt. Ik liet de reuzetruffel met een internationaal transportbedrijf afleveren. Pas dinsdagavond kwam de bestelling uit Italië toe. Het aroma is op zijn best bij verse truffels', vertelde Fabio bij de voorstelling.

Als publiciteitsstunt laat Coco Pazzo vandaag en morgen Truienaren mee genieten van de delicatesse. Hij serveert in een doorschijnende plastic tent op het Heilig Hartplein spiegelei met een paar gram truffel. Daarvoor betaal je 10 euro. ‘Een gunstprijs', verduidelijkt Fabio. ‘In mijn restaurant reken ik voor spiegelei met truffel 30 euro.' Het gerecht is vandaag van 15 uur tot 19 uur en zaterdag van 10 uur tot 19 uur te proeven in de tent.

‘Trud'Or Uniek geeft aan handelaars de kans om zich in de kijker te plaatsen. Tweemaal per jaar komt een handelszaak aan de beurt met een origineel product en op een aangepaste locatie. Alle unieke producten komen in aanmerking: van een biersoort, tot een juweel of een kledingstuk', zegt schepen Pascal Vossius (Open VLD).

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Vastgoed

Jobs in de regio

Bekijk alle jobs