Patrick Lefevere: ‘Geen spijt van ontslag Leipheimer’

Patrick Lefevere: ‘Geen spijt van ontslag Leipheimer’

Foto: Photo News

‘Ik wist niet dat Leipheimer in de zaak Armstrong betrokken was en heb geen spijt dat ik hem ontslagen heb, toen we het nieuws vernamen.’ Dat zegt teammanager Patrick Lefevere van Omega Pharma-QuickStep in een interview met cyclingnews. Lefevere is ook zeer te spreken over de integratie van Cavendish in de ploeg tot nu toe.

2012 was een uitstekend jaar voor de formatie van Lefevere maar op het einde raakte de ploeg toch betrokken in de dopingzaak rond Lance Armstrong toen ook de naam van hun renner Levi Leipheimer viel als dopinggebruiker in zijn periode bij de ploeg van Armstrong. Daarop besliste Lefevere de renner te ontslaan.

‘Ik wist niets af van die situatie van Leipheimer. Sommige mensen zeggen nu dat ze het wel wisten maar die moeten dan veel slimmer zijn dan ik. Op een dag ontmoette ik Johan Bruyneel. Toen die vroeg of Leipheimer bij ons getekend had, antwoordde ik ja. Hij vroeg wat we hem betaalden, ik zei het bedrag en hij zei dat we een zeer goede deal hadden afgesloten. Hij was een zeer professioneel renner. Ik heb een beheerraad boven mij en iedereen steunde de beslissing om Leipheimer te ontslaan. Maar het bleef een moeilijke beslissing’, vertelt Lefevere aan cyclingnews.

Professionele Cavendish

Lefevere zegt ook dat hij Leipheimer nooit een contract had aangeboden indien hij had geweten dat die in een dopingzaak betrokken was.

De komst van Cavendish staat los van het vertrek van Leipheimer zegt Lefevere. ‘Het enige wat ik vandaag betreur is dat ik geen renner van het niveau van Leipheimer heb gevonden voor de rittenwedstrijden.’

Volgens Lefevere verloopt de integratie van Cavendish in het team zeer vlot. ‘Ik vertel geen geheim als ik zeg dat je zag dat Cavendish vorig jaar ongelukkig was. En nu lijkt hij zeer gelukkig bij ons. Al heb ik nog nooit een renner die een maand bij ons is, naar mij weten komen om te zeggen dat hij ongelukkig is. Het is normaal dat je gelukkig bent als je van ploeg veranderde. Ik denk dat hij professioneler met zijn vak bezig is dan vele mensen denken. Ik ben optimistisch over hem.’


 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.