Duitse autobouwers rijgen recordcijfers aan elkaar

Duitse autobouwers rijgen recordcijfers aan elkaar

Foto: epa

Het Duitse Volkswagen, de grootste autobouwer van Europa, heeft met zijn hoofdmerk Volkswagen (VW) in 2012 recordcijfers neergezet, dankzij een stijgende vraag in de Verenigde Staten en China die de crisis in de Europese automarkt goedmaakte. Eerder maakten ook VW's Duitse concurrenten Daimler en BMW recordcijfers bekend.

Het merk VW zag de verkoop met 12,7 procent aandikken tot 5,74 miljoen wagens. In december werd zelfs een stijging met 31 procent genoteerd ten opzichte van dezelfde maand in 2011. VW waarschuwt wel dat dit jaar moeilijk zal worden, maar dat het 'goed voorbereid is'.

‘We hebben opnieuw een stevige toename gekend bij de verkoop van VW-personenwagens, ondanks bij momenten moeilijke marktomstandigheden', aldus VW-verkoopchef Christian Klingler. Hij verwacht in 2013 ‘een veeleisend jaar', maar rekent op de in november gelanceerde Golf 7.

In de VS zag VW de verkoop vorig jaar met 35 procent toenemen ten opzichte van 2011, in China met 25 procent. In Europa daalde de verkoop door de crisis met 1,2 procent.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees