Fransman aangehouden in onderzoek naar illegale loodsactiviteiten in Dadizele

Dadizele -

In het kader van de illegale activiteiten in een Dadizeelse loods is deze week opnieuw een Noord-Fransman gearresteerd. Dat bevestigt het parket van Ieper. Vrijdag handhaafde de raadkamer de aanhouding van de man.

Na dagenlang observeren vielen speurders op 5 mei 2012 een afgedankte champignonkwekerij in de landelijke Arkemolenstraat in Dadizele binnen. Tijdens de razzia werden naast 29 gestolen wagens ook Franse nummerplaten, uitgesneden chassisnummers, een drukpers, een alarmpistool, een bivakmuts en onderdelen van wagens aangetroffen.

Een trio gaf gestolen wagens een nieuwe identiteit, bijvoorbeeld door een chassisnummer van een wrak aan te brengen. In november werd Mouloud B.H. door de Ieperse strafrechter veroordeeld tot vier jaar cel waarvan 2,5 jaar effectief. Boualem B., de huurder van de loods, kreeg vijf jaar cel waarvan 3,5 jaar effectief. De derde persoon, Kevin A., kreeg met achttien maanden cel waarvan de helft effectief de mildste straf. De rechter achtte het niet bewezen dat de 19-jarige jongeman lid was van een criminele bende. Voor Mouloud B.H. en Boualem B. lag dat anders. ‘Zij pleegden geen gewelddadige overvallen maar leverden belangrijke logistieke steun aan de kopstukken door gestolen auto's om te bouwen en weer op de markt te brengen. De loods in Dadizele was de werk- en schuilplaats van de bende', klonk het twee maanden geleden.

Intussen werd het onderzoek nog niet afgerond. In Doornik werd deze week een andere Fransman in de boeien geslagen. De Ieperse raadkamer handhaafde vrijdag zijn aanhouding.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio