Alweer slecht nieuws voor nieuw stadion Club Brugge

Alweer slecht nieuws voor nieuw stadion Club Brugge
BRUSSEL / BRUGGE -

De auditeur van de Raad van State heeft de Raad van State een negatief advies gegeven over drie deelgebieden waarop het nieuwe voetbalstadion van Club Brugge zou kunnen komen. Dat meldt de regionale omroep Focus-WTV.

In oktober 2011 schorste de Raad van State al het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (GRUP) dat betrekking heeft op de Chartreuse-site, en nu adviseert de auditeur dus om de deelplannen Chartreuse, Spie en Blankenbergse Steenweg te vernietigen op basis van het Milieu Effecten Rapport (MER), de waterhuishouding en de mobiliteit.

Als de Raad van State het advies van de auditeur volgt, moet de Vlaamse overheid haar huiswerk overdoen, en kan Club Brugge niet beginnen aan de uitbreiding van de bedrijventerreinen. Alle partijen hebben nu dertig dagen de tijd om te reageren. Begin maart doet de Raad van State haar definitieve uitspraak.

Mannaert: 'We hebben al nieuwe plannen'

Club-manager Vincent Mannaert reageerde niet aangeslagen op het advies. 'Eigenlijk is dit oud nieuws', verklaarde Mannaert aan Sporza. 'We wisten dat dit advies er zat aan te komen. We zitten er dus ook niet door in zak en as. Integendeel, we hebben al nieuwe plannen. We anticipeerden op dit advies door contact op te nemen met de Vlaamse Regering. Zo kunnen we een doorstart maken in een andere richting.'

Mannaert wilde niet preciseren wat die nieuwe richting zou zijn. 'Daarvoor is het nog veel te vroeg. Volgende week hebben we een nieuwe ontmoeting met het stadsbestuur. Dan kunnen we meer vertellen.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.