Stad beperkt uitgaven tot lopende projecten

Club Roeselare krijgt nieuwe cafetaria

De voorzitter van Club Roeselare Johan De Prêtre is een tevreden man.

Foto: sbr

ROESELARE -

Hoewel de financiële toestand van de stad Roeselare weinig ruimte laat voor nieuwe grote investeringen, krijgt Club Roeselare toch een nieuwe cafetaria. De huidige kantine is in zeer slechte staat.

Het gaat eersteprovincialer Club Roeselare niet echt voor de wind. Met amper dertien punten uit zeventien wedstrijden bengelt de club aan de staart van de rangschikking. Als er al iets te vieren valt, dan moet dat bovendien gebeuren in de cafetaria van het Rodenbachstadion en die bevindt zich in een bedenkelijke toestand. Een deel van het dak begaf het onder de zware regen van een paar weken geleden, in zoverre zelfs dat er momenteel geen pinten getapt kunnen worden bij thuismatchen.

400.000 euro

Maar nu is er toch goed nieuws: het stadsbestuur van Roeselare, dat eigenaar is van het stadion, investeert 400.000 euro in de bouw van een nieuwe kantine.

‘Het nieuwe gebouw komt aan de kant van de Onze-Lieve-Vrouwemarkt', bevestigt schepen van Financiën Henk Kindt (SP.A). Wat er met de huidige cafetaria aan de Bruanestraat zal gebeuren, is nog onduidelijk, maar wellicht gaat die tegen de grond. De stad wil dat deel van het stadion een nieuwe bestemming geven als bouwzone en de grond op termijn verkopen.

Voorzitter Johan De Prêtre van Club Roeselare noemt zich een tevreden man. ‘Fijn dat de kogel door de kerk is. Een renovatie van de huidige cafetaria had wellicht evenveel gekost als een nieuwbouw.'

Grootste slokoppen in het investeringsbudget van de stad voor 2013 zijn de afwerking van de nieuwe bibliotheek op de Munt (7 miljoen euro) en de tweede fase van de heraanleg van de Westlaan en de Noordlaan met de vernieuwing van de Brugsesteenweg (tussen de Noordlaan en de Kleine Bassin). Kostprijs: bijna 6 miljoen euro.

250.000 euro gaat naar de herinrichting van het Wielermuseum met een bezoekers- en belevingscentrum.

Bij de ingang van het Kerelsplein komt een nieuw gebouw met een speelzaal voor de kleuter- en de vakantiespeelpleinwerking Tiereliere. Ook de Stedelijke Basisschool 2, De Octopus in de Leeuwerikstraat, krijgt een nieuwe vleugel.

Voorts trekt de meerderheid van CD&V, SP.A en Groen 1,5 miljoen euro uit voor de aanpassing van de voormalige GLS-loods als polyvalente zaal voor onder meer fuiven, optredens en repetities.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.

Uitslagen & standen