Gudjohnsen tekent voor Club Brugge

Gudjohnsen tekent voor Club Brugge

Foto: BELGA

BRUGGE -

Eidur Gudjohnsen verlaat Cercle Brugge voor stadsgenoot Club Brugge, dat heeft Cercle op haar site bekend gemaakt. De IJslander ondertekent een contract tot juni 2014.

Ook Club Brugge maakt via een persbericht de komst van haar nieuwe spits bekend. Gudjohnsen (34) legt morgen medische testen af en zal dinsdag voor de eerste keer meetrainen. Hij kan zijn debuut maken in de match tegen Cercle Brugge aanstaande zondag. Club en Cercle kwamen overeen dat ook Bakenga mag aantreden in de derby.

Arnar Gretarsson, technisch directeur van Club is blij met de komst van Gudjohnsen. ‘Ik ben er van overtuigd dat Eidur zowel op het veld als naast het veld een positieve impact op de ploeg zal hebben. Het is een op en top prof en hij zal zijn toegevoegde waarde voor het team snel tonen.'

Ook de IJslandse spits zelfs is tevreden: ‘Deze overstap maakt me zeer blij. Ik ben gevleid dat ik de stap naar deze ploeg kan zetten. Ik kijk er naar uit om terug op een hoger niveau te spelen en mee te strijden voor de prijzen. Ik wil ook Cercle Brugge gemeend succes wensen.'

Gudjohnsen streek begin oktober in het Jan Breydelstadion neer na een rijkgevulde carrière bij onder meer Chelsea en FC Barcelona. Hij toonde meteen zijn klasse en trof in de competitie zes keer raak voor de rode lantaarn. Cercle koos echter eieren voor zijn geld omdat er in het contract een opstapclausule stond waardoor hij op 31 januari gratis naar het buitenland kon. Door hem naar de buren van Club te laten gaan, vangen ze toch nog een transfersom.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.