Oudste inwoner van het Waasland is 108

Oudste inwoner van het Waasland is 108

Jeanne Nielandt met links haar stiefdochter Yvonne en rechts haar dochter Irma. Foto: pvl

Bazel -

Jeanne Nielandt werd maandag 108 jaar. Ze is de oudste inwoner van het Waasland en de tweede oudste van Oost-Vlaanderen.

Feest in woonzorgcentrum Wissekerke gisteren. Jeanne Nielandt mocht op haar verjaardag een schare vrienden en familieleden ontvangen, die allen getrakteerd werden op taart. Eerder op de dag was er al een feestje met de medebewoners van het rusthuis.

Jeanne is een fenomeen. Tot haar 103de woonde ze zelfstandig in haar eigen huisje en pas toen besliste ze om naar het rusthuis te trekken.

Jeanne heeft het nochtans niet gemakkelijk gehad.

Met haar eerste man Benoit had ze één dochter, Irma (86). Haar man stierf aan de gevolgen van een arbeidsongeval in de haven toen die pas 31 was. De jonge weduwe hertrouwde met Louis, een weduwnaar met twee dochters: Margriet en Yvonne.

Haar tweede man was taxichauffeur en stierf in 1964 achter het stuur van zijn taxi terwijl hij op een klant wachtte. Jeanne is intussen dus bijna 50 jaar weduwe.

Toen stiefdochter Margriet ziek werd en in het rusthuis belandde, was het Jeanne die de dagelijkse zorg voor haar op zich nam, tot die overleed.

Jeanne is nog zeer helder van geest. Stappen is een beetje moeilijk en het gehoor gaat achteruit, maar haar geheugen is nog prima. ‘In de Eerste Wereldoorlog sliep den Duits op onze zolder', herinnert zij zich nog. ‘En in de tweede oorlog kwam iedereen bij ons op het hof brood bakken, want wij hadden een oven op ons boerderijtje. Honger hebben we nooit gehad in den oorlog .'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio