Fietspunt is een succes

Zottegem -

De Stad Zottegem en Groep Intro die instaat voor Fietspunt Zottegem zetten hun samenwerking verder. Het fietspunt in Zottegem opende zijn deuren begin 2010. Drie jaar later mogen de resultaten gezien worden.

‘De fietsenstallingen worden proper onderhouden en steeds meer inwoners van de Stad kiezen voor de fiets als vervoersmiddel van en naar het station', vertelt Herman De Loor. ‘In januari 2011 registreerden de medewerkers van het fietspunt rond de 240 fietsen per dag, 2 jaar later is dit cijfer gestegen tot boven de 350 en in de zomerperiode behaalt men pieken van meer dan 400 fietsen per dag. Inwoners en bezoekers van de stad kunnen ook bij het Fietspunt terecht voor het huren van een Blue-bike of andere fiets. Sinds kort verhuurt het ook 4 mountainbikes om met meer comfort het glooiende, Zottegemse landschap te kunnen verkennen.'

De medewerkers herstelden dit jaar gemiddeld 7 fietsen per week. Hierbij ligt de klemtoon op ‘eerste hulp': het depanneren van de pendelaar zodat hij veilig en reglementair naar huis kan rijden of tot bij zijn fietsenmaker voor verdere herstellingen.

Het fietspunt heeft niet alleen een praktische meerwaarde, maar ook een sociale. ‘De aanwezigheid van de medewerkers verkleint het onveiligheidsgevoel en creëert de mogelijkheid tot persoonlijk contact. Hierdoor speelt het fietspunt een belangrijke rol in het signaleren van problemen aan de stad'.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio