Veldrijden Beloften

Hendrick Sweeck geopereerd

Hendrick Sweeck geopereerd

Foto: André Verhoeven

KEERBERGEN -

Dat wielrenners een apart ras zijn heeft Hendrik Sweeck op zijn 21ste verjaardag tijdens het BK nog maar eens bewezen. Na een val moest hij dringend worden geopereerd, maar gisteren vertoefde de Schriekenaar al doodgemoedereerd op het autosalon.

‘Tijdens de tweede ronde van het BK voor beloften kwam ik ten val op een trap. Ik herinner mij niet meer of ik dan ben blijven haken in mijn pedaal, maar ik ondervond van langsom meer last van mijn heup en gaf op. In de mobilhome kon ik de triomftocht van broer Laurens volgen, maar ik voelde mij hoe langer hoe slechter worden.'

'Kronkelend van de pijn aan mijn edele delen moest ik op de grond gaan liggen. Er werd geprobeerd van papa te bereiken, maar die stond uiteraard gelukzalig aan het erepodium waar Laurens werd gevierd. Uiteindelijk hebben een mecanicien en een nonkel mij naar het ziekenhuis bracht. Om vijf uur lag ik op de operatietafel, een uur later was de klus geklaard. Alles zat weer op zijn plaats (grijnst)', zegt Hendrick Sweeck, die volgende week opnieuw hoopt te fietsen. (ivn)

Corrigeer