DE PLUIM. Koninklijke Sporting Kring Doven

DE PLUIM. Koninklijke Sporting Kring Doven

Foto: credit

Brugge -

Elke Rondom zet een lezer iemand van zijn omgeving in het zonnetje. Dit keert geeft Patrick Moenaert een pluim aan de Koninklijke Sporting Kring Doven.

Patrick Moenaert, burgemeester van Brugge van 1995 tot 2012

‘Ik wil graag een pluim geven aan de mensen van de Koninklijke Sporting Kring Doven uit Brugge, Koolkerke', zegt Patrick Moenaert.

‘De kring ontstond al in 1930 in Café Waterweelde en vierde in 2010 haar 80-jarige bestaan met tal van internationale manifestaties. De club telt vandaag een 150-tal leden, waarvan 50 actieve sporters. KSK Doven Brugge is één van de twee West-Vlaamse, één van de zeven Vlaamse, en één van de dertien Belgische Dovensportclubs die competitie spelen in diverse sporten. In team sporten is voor gehoorgestoorden niet evident, omdat de communicatie vaak zeer moeilijk verloopt. Dankzij de inzet van deze bijzondere Sporting Kring komen die mensen wel aan bod. Het is mede dankzij hun inzet dat we Brugge een sportstad voor iedereen kunnen noemen. Hun inzet voor het sportieve, maar vooral ook voor het sociale leven in onze stad, is niet te onderschatten. Ik geef hen dan ook graag een pluim!'

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio