Vierduizend antwoorden over borstkanker op Borstkanker.net

Vierduizend antwoorden over borstkanker op Borstkanker.net

De vernieuwde website borstkanker.net beantwoordt voortaan vierduizend vragen over borstkanker. Think-Pink, de nationale borstkankercampagne, en vzw Kaboi herlanceerden de site donderdag in Aalst.

‘Met dit online platform willen we iedereen die betrokken raakte bij borstkanker in Vlaanderen snel, gericht en medisch correct informeren', aldus dokter Roger Crombez. ‘Het is helemaal niet de bedoeling om “second opinions” te geven, maar vooral om op alle, soms kleinere maar daarom niet minder belangrijke, vragen een antwoord te geven. Heel wat borstkankerpatiënten en hun familie zitten met vragen over de gevolgen van behandelingen en kunnen of durven daar niet meteen gericht naar vragen bij het bezoek aan hun behandelende arts. De vragen komen ook vaak naar boven tijdens de dagen nadat je het slechte nieuws te verwerken kreeg.'

Eerbetoon

Een medisch team van dokters, specialisten, borstverpleegkundigen en psychosociale hulpverleners formuleert er een antwoord op vragen zoals bijwerkingen van medicatie, gevolgen van borstreconstructies, risico's op hervallen, hoe de ziekte aan kinderen vertellen, enzovoort.

Nieuwe vragen worden nog steeds beantwoord, en indien relevant anoniem aan de databank toegevoegd. De website wordt ook een forum en platform om ervaringen te delen.

De website werd in Aalst geherlanceerd als eerbetoon aan wijlen inwoonster Nancy Wauters, de initiatiefneemster die zelfs tijdens haar ziekte borstkanker.net in stand bleef houden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees