Gentse kantorenmarkt trotseert economische crisis

Gent -

Ondanks de crisis houdt de Gentse kantorenmarkt stand. In 2012 werd 52.600 vierkante meter kantooroppervlakte verhandeld in de stad. Dat is minder dan in 2011, maar wel boven het gemiddelde van de laatste tien jaar.

De kantorensector heeft mede door de verkoop van de Zuidertoren aan een investeerder uit Abu Dhabi een goed jaar achter de rug. De dienst Economie registreerde 75 transacties, goed voor een verhandelde oppervlakte van 52.600 vierkante meter.

De kantoormarkt in Gent is nu 1,39 miljoen vierkante meter groot, tien procent groter dan vijf jaar geleden. Slechts 4,7 procent van de kantoren staat leeg. ‘Dat is een pak minder dan in Antwerpen en Brussel waar de leegstand oploopt tot tien procent', zegt Economieschepen Mathias De Clercq (Open VLD).

Vertrouwen

‘De markt houdt in een moeilijk jaar goed stand. Dat bewijst dat er heel wat vertrouwen is in Gent. De kantorensector zit de laatste jaren echt in de lift', zegt De Clercq. ‘Volgend jaar komt er aan The Loop, aan het Arteveldestadion en het Sint-Pietersstation extra ruimte.'

Een kantoor huren wordt wel steeds duurder in Gent. De gemiddelde huurprijs steeg vorig jaar tot 116 euro per vierkante meter, 6 euro meer dan in 2011.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio