Standard gaat voor derde Japanner

Standard gaat voor derde Japanner

Japan boven op Sclessin. Na doelman Kawashima en de deze week vastgelegde Kensuki Nagai van Nagoya is de kans niet onbestaande dat er nog een voetballer uit het land van de rijzende zon naar Standard komt. De onderhandelingen met rechterflankvoetballer Yuji Ono van Yokahama Marinos zijn flink opgeschoten.

Japanse media maakten gisteren melding van het feit dat de 20-jarige Ono (22 december 1992) in aanmerking komt voor een contract bij de Rouches. Ono is een typische pocketspits (1m70) die vooral langs de zijlijn zijn ding doet. Hij staat in eigen land vooral bekend om zijn onnavolgbare dribbels. In totaal trad hij al 77 keer aan voor het eerste elftal van Yokohama Marinos. Daarbij was hij goed voor 9 goals. Yuji Ono is geen echte afwerker maar veeleer de man van de voorbereidende actie.

Op 18 juli 2010 debuteerde hij in de Japanse Liga. Met zijn 17 jaren en 208 dagen was hij de jongste debutant in de Japanse hoogste voetbalklasse. Sedert voorbije zomer is hij ook belofteninternational. Ono tekende in januari 2011 een contractverlenging voor vijf seizoenen, maar zijn club is bereid hem te laten gaan. Ook Standard lijkt zich op het eerste gezicht te kunnen vinden in de gevraagde transfersom van om en bij de anderhalf miljoen euro.

Dat voorzitter Duchâtelet de Japanse toer op wil, is geen toeval. De eigenaar van Standard is heilig overtuigd van de commerciële impact van een dergelijke transfer. Bovendien is de club ook zwaar gecharmeerd door de sportieve kwaliteiten van de betrokken speler. In eigen land wordt hij al langer in verband gebracht met een verhuis naar Europa. Naar verluidt heeft hij alles in huis om tot een topper uit te groeien.

Als de onderhandelingen goed opschieten, kan Ojo mogelijk dit weekend al naar België komen voor verdere besprekingen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.