Razende getuige: ‘Interview Armstrong was een schande'

‘Lance Armstrong heeft een kans gemist. Ik werd razend tijdens het interview. Een schande.' Dat zegt Betsy Andreu, een vroegere vriendin van Armstrong die de renner van doping beschuldigd had en daarna de volle lading had gekregen van de ex-Tourwinnaar.

Betsy Andreu is de vrouw van Frankie Andreu, voormalig ploegmaat van Armstrong. Frankie getuigde bij het Amerikaans antidopingagentschap USADA tegen zijn oude vriend. En Betsy vertelde hoe ze in een ziekenhuis had gehoord hoe Armstrong aan zijn dokters bekende doping te hebben gebruikt. Niet waar, hield de renner steeds vol. En ook het interview met Oprah bracht weinig duidelijkheid.

‘Hij was het me verschuldigd de waarheid te vertellen. Hij was het de sport verschuldigd. Het begon allemaal in dat ziekenhuis. Als hij op deze manier op vergiffenis rekent, zit hij ernaast. Ik wilde hem een kans geven, en dit is zijn antwoord?'

Armstrong ontkende bij Oprah dat hij niet beslist over het lot van zijn ploegmakkers. ‘Onzin', aldus een boze Andreu. ‘Armstrong kan zichzelf weer in ere herstellen, maar dan moet hij volledig open kaart spelen. Het kan gewoon niet dat hij de grootste fraude in de geschiedenis van de sport helemaal op zijn eentje uitvoerde.'

Tot slot: Armstrong had Betsy na haar getuigenis ‘gek' en ‘bitch' genoemd. ‘Maar ik heb nooit gezegd dat ze dik was', zei hij met een glimlach aan Oprah. ‘Razend werd ik erom', aldus Andreu.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.