Veldrijden Beloften - Rijkevorselnaar Toon Aerts wil in Hoogerheide frustratie van zich af fietsen

Toon Aerts: ‘Ik baal er nog van'

Toon Aerts: ‘Ik baal er nog van'

Toon Aerts: ‘IJs is niet mijn favoriete ondergrond, maar ik kan er wél mijn mannetje op staan.' Foto: kms

RIJKEVORSEL -

Toon Aerts was op het Belgisch kampioenschap in Mol dicht bij de bronzen plak, maar in de slotronde liet de Rijkevorselnaar zich nog de kaas van het brood eten. ‘Doodjammer. Een medaille had mij wellicht een WK-selectie opgeleverd', zegt Aerts, die zich wil tonen in Hoogerheide.

Toon Aerts streed in Mol de hele wedstrijd mee om de bronzen medaille. Maar de tweedejaarsbelofte bleef finaal met lege handen achter en werd nog naar de zesde plaats verwezen.

‘Ik werkte een goede cross af, alleen het resultaat viel tegen', vertelt Aerts. ‘Na een slechte start lag ik op het einde van de tweede ronde weer op medaillekoers. In de achtervolging op Laurens Sweeck en Vermeersch zat ik echter in de tang tussen die twee ploegmaats.'

‘Soete en van Aert speelden het spelletje eerlijk en troefden mij in de slotronde af. Ook Diether Sweeck glipte mij in de laatste hectometers nog voorbij', treurt Aerts nog.

‘De teleurstelling om het missen van de bronzen medaille was groot. Ik baal er nog van', gaat de renner van Landbouwkrediet-KDL verder. ‘Een plek op het podium had mij wellicht een ticket voor het WK in Louisville opgeleverd, terwijl ik nu eerste reserve ben.'

‘Stiekem hoop ik dat ik alsnog meekan, maar ik besef dat de kans heel klein is dat er iemand wegvalt.'

‘Met de conditie is het in ieder geval goed gesteld. Dat voelde ik in Mol. Ik zou in Louisville zeker iets kunnen betekenen. Ik vermoed zelfs dat ik de komende weken het vormpeil nog de hoogte kan in krijgen, al zal dat, zoals het er nu naar uitziet, in functie van de laatste crossweken zijn. Een mooi seizoenseinde zit er zeker in', meent de 19-jarige Kempenaar.

Morgen wacht Toon Aerts ook de slotmanche van de Wereldbeker in het Nederlandse Hoogerheide. Daarvoor mag de bondscoach bij de beloften een extra renner oproepen.

‘Ik aanzie dit niet als een troostprijs na het missen van de WK-selectie', zegt Aerts, die net over de grens de BK-frustratie van zich wil af fietsen. ‘De concurrentie is groot in ons land. Dat ik er in Hoogerheide bij ben, bewijst dat de bondscoach rekening houdt met mij.'

‘Wat in Hoogerheide mogelijk is voor mij, is moeilijk te zeggen. Ik ben benieuwd hoe het parcours er zal bij liggen. IJs is niet mijn favoriete ondergrond, maar ik kan er wél mijn mannetje op staan', besluit de student lichamelijke opvoeding.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio