Felbevochten AA Gent-Standard eindigt zonder doelpunten

AA Gent en Standard hebben in een felbevochten wedstrijd 0-0 gespeeld. Gent begon sterk maar naarmate de wedstrijd vorderde kwam Standard beter in de match en kreeg op het einde de beste kansen maar een goed keepeden Frank Boeckx voorkwam een Luikse treffer. Gent blijft op de twaalfde plaats. Standard komt naast Club Brugge op plaats vier.

Victor Fernandez koos bij zijn eerste thuiswedstrijd bij AA Gent opnieuw voor Frank Boeckx in doel, Sergio Padt is nog altijd geblesseerd. Linksachter Rémi Maréval zat op Anderlecht zelfs niet in de kern, maar nu stond hij in de basis, want Fernando Pereira Wallace speelde een zwakke wedstrijd in de beker en belandde op de bank. Voorin kwam de in de beker goed ingevallen Rodgers Kola in de plaats van Yaya Soumahoro, Ilombe Mboyo verschoof daardoor naar de flank.

AA Gent begon het felst aan de wedstrijd en zette in het begin hoog druk op de Luikse verdedigers en doelman. Standard stak de eerste keer de neus aan het venster toen Jelle Van Damme een getelefoneerde lange pass onderschepte, maar vervolgens te lang wachtte om af te spelen naar Michy Batshuayi, die moest draaien en verloor zo de bal aan Renato Neto. Dezelfde Batshuayi kon even daarna niet bij een lange bal van Goreux.

Standard kreeg zijn eerste hoekschop even na het kwartier en scheidsrechter Verbist moest Kanu en Ervin Zukanovic tot kalmte aanmanen want ze wurgden elkaar bijna.

De twee ploegen stonden duidelijk op scherp en vochten om elke bal. AA Gent was de betere ploeg, Standard moest alle zeilen bijzetten om de Buffalo's af te houden. Ook het zwakke uitvoetballen van de Rouches hielp niet om de druk te verminderen. Alleen echte doelkansen bleven uit.


Verloren zoon Christophe Lepoint kon een strakke voorzet bijna spectaculair binnenwerken, maar zijn omhaal miste de bal net. Paul-José Mpoku was de beste man bij Standard. Hij hield even de bal bij tussen vier AA Gent-spelers en moest uiteindelijk foutief afgestopt worden. Standard kwam op het einde van de eerste helft beter in de match en slaagde er meer in de bal in eigen rangen te houden. Hoewel Gent langs Lepoint nog een kans kreeg toen die wat ruimte had in de zestien maar hij kon de bal onvoldoende controleren met de borst en Ciman ruimde op.

Vijf minuten na rust grote kans voor Standard. Jelle Van Damme legde een diepe bal vanop de linkerflank in één keer voor doel, Michy Batshuayi was tussen de twee AA Gent-spelers eerst op de bal maar tikte over het doel van Frank Boeckx.
Een sterke Ilombe Mboyo ging even later vlot voorbij Laurent Ciman, maar vond vervolgens niemand voor doel. Hij kapte en draaide, maar verspeelde vervolgens de bal.

Terugkeer Coulibaly

Bij Standard werd een zwak spelende Manuel Seijas vervangen door Maor Buzaglo. En bij Gent mocht Rodgers Kola gaan rusten en kwam Elimane Coulibaly in de ploeg, tot vreugde van het Gentse publiek.

Grootste kans van de wedstrijd tot dan was voor Goreux die de bal kreeg toegespeeld van Michy Batshuayi. Goreux tikte de bal mee maar knalde vanuit een scherpe hoek hoog over.

Standard dreigt

Paul-José Mpoku kapte wat later zijn man uit en haalde verschroeiend uit. Frank Boeckx tikte de bal met de vingertoppen tegen de paal, het leer bleef voor doel liggen, maar Rémi Maréval trapte weg. Een minuut later sneed Goochannejhad Reza voor César Arzo Amposta naar binnen op een diepe bal en kon alleen op Frank Boeckx af. De spits wachtte echter te lang om te besluiten, waardoor de Spanjaard kon terugkeren. Standard was de gevaarlijkste ploeg geworden.

Gent-coach Fernandez zag dat en bracht ex-kapitein Hannes Van Der Bruggen voor de weggedeemsterde Christian Brüls, ook Lepoint was al gewisseld.

William Vainqueur torpedeerde helemaal op het einde Yaya Soumahoro die op links diep widel gaan en kreeg zijn tweede gele kaart. De Rouches speelden de laatste halve minuut met tien.

Uitslag
AA Gent-Standard 0-0
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.