Speelpleinwerking Pieto!nk blij

Speelgoed krijgt eigen bergruimte

Speelgoed krijgt eigen bergruimte

Kim Copejans (links achteraan) trekt in de vakantie met spelmateriaal naar de speelstraten. Foto: archief jvdv

Hamme -

Het spelmateriaal van de mobiele speelpleinwerking Pieto!nk krijgt binnenkort een eigen bergruimte. Nu huist de schat aan kindervertier in een vochtige garagebox, waar de vrieskou vrij spel heeft.

De mobiele speelpleinwerking Pieto!nk, die onder andere instaat voor de organisatie van speelstraten tijdens schoolvakanties, krijgt van de gemeente eindelijk een degelijke bergplaats ter beschikking om het vele spelmateriaal onder te brengen.

Kersvers schepen voor Jeugdbeleid Mieke De Keyser (CD&V) heeft een oplossing klaar.

‘Het kan niet dat het spelmateriaal nu thuis bij een van de verantwoordelijken noodgedwongen een onderkomen krijgt', stelt De Keyser.

‘Daarom maken onze gemeentediensten momenteel een bergplaats gebruiksklaar achter de lokalen van de vzw Habbekrats aan het Marktplein. Ik maak de komende weken ook werk van een oplossing voor de speelpleinwerking aan het Kaaiplein, nadat de loods in januari vorig jaar door een brand werd verwoest.'

Gocarts roesten

Kim Copejans van de mobiele speelpleinwerking Pieto!nk haalt opgelucht adem. ‘De gemeente wilde eerst de keuken van het oude jeugdcentrum in de Nieuwstraat ter beschikking stellen', zegt Copejans.

‘Maar een lokaal waarvan het dak lekt en de muren vol schimmel staan, kunnen we niet gebruiken. Momenteel staat ons spelmateriaal nog steeds in een garagebox van onze medewerkster Joke Dierickx. Met dit winterweer is het er uiteraard koud en vochtig en dat komt het materiaal niet ten goede. Enkele elementen zijn al gebarsten van de vrieskou en gocarts beginnen te roesten. We hebben ook nood aan een vergaderruimte, meteen ook een voorwaarde om gemakkelijker nieuwe monitoren aan te trekken.'

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio