Kevin Pauwels: 'Snap niet wat er gebeurde'

Kevin Pauwels: 'Snap niet wat er gebeurde'

Foto: Peter Malaise

Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) leek zondag in de slotfase in het Nederlandse Hoogerheide even op weg om de waterkans te grijpen om voor de tweede opeenvolgende keer de Wereldbeker te winnen, maar een afgelopen ketting deed die toch weer bij Niels Albert (BKCP-Powerplus) belanden. Pauwels finishte uiteindelijk als achtste.

'Tijdens de wedstrijd geloofde ik er heel lang niet meer in dat het nog kon, maar toen ik dan plots toch weer naar de tweede plaats kon rijden en Niels het duidelijk moeilijk had, kwam het geloof terug. Ik snap nog steeds niet wat er precies gebeurde, maar feit is dat mijn ketting van het tandwiel liep en ik heel veel tijd nodig had om deze er weer op te leggen. Toen was het helemaal over. Voor de dagzege meespelen was niet mogelijk, want Bina was gewoon beter dan de rest in deze omstandigheden', vertelde Pauwels.

Het WK wordt nu voor Pauwels de enige mogelijkheid om dit seizoen nog een dikke prijs te pakken. 'De conditie is goed, maar met Louisville ben ik nog niet echt bezig. Hopelijk kom ik er weer op het podium terecht, maar om de titel te pakken moet alles meezitten. Ik hoop wel dat mijn ploeggenoot Klaas Vantornout hersteld zal raken, maar momenteel ziet het er niet zo goed uit wat dat betreft.'

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.