Martin Bina: 'Belgen blijven favoriet voor WK'

Martin Bina: 'Belgen blijven favoriet voor WK'

Foto: Martin Bina

De Tsjech Martin Bina was zondag de verrassende winnaar in de slotmanche van de Wereldbeker veldrijden in het Nederlandse Hoogerheide. Op het besneeuwde parkoers stond er geen maat op de wereldkampioen bij de junioren van 2001 in Tabor. 'Deze overwinning geeft me natuurlijk vertrouwen om naar het wereldkampioenschap in Amerika af te reizen. Maar ik weet als geen ander dat ik ook daar de weersomstandigheden nodig zal hebben. De voornaamste favorieten voor de titelstrijd blijven de Belgen', vertelde Bina.

'Als ik mijn techniek volledig kan benutten zoals vandaag op de sneeuw gaat mijn niveau een stuk de hoogte in. Ik ben trouwens niet de enige die dat kan zeggen. Bekijk de uitslag maar. En bekijk ook de uitslagen van de juniores en de beloften om te zien dat wij Tsjechen sneeuw nodig hebben om te kunnen uitblinken', verduidelijkte Bina.

Toen Martin Bina in 2001 wereldkampioen werd bij de junioren werd hem een grote toekomst voorspeld. Ook bij de beloften deed hij het nog behoorlijk. Maar de voorbije jaren zakte hij steeds dieper weg. 'Mijn grootste tegenslag was een kniekwetsuur die ik opliep op het WK in 2010', aldus de Tsjech. 'Tot drie keer toe moest ik geopereerd worden. Maar sinds het begin van het seizoen vlot het opnieuw goed. Ik won in eigen land bijna alle crossen van de Skoda Cup. Maar op een groot succes was het wachten tot vandaag.'

Corrigeer